Профилактика

Кога последно правихте профилактика на Вашия Климатик? Усещате ли необичaен шум, тежка миризма и ниска ефективност във вашата климатична инсталация? Вероятно мнозина от вас не са се замисляли за това, че повечето Климатици не вкарват в помещението въздух от вън, а затоплят или охлаждат въздуха в помещението. По този начин микроорганизмите, бактериите, праха, цигарения дим, и други замърсители периодично преминават през топлообменника на климатика, като с времето се наслояват по него и осигуряват благоприятна среда за развитието на микроорганизми и бактерии, които могат да предизвикват различни алергии, а също така разпространяват неприятна миризма. Редовното почистване и дезинфекциране на Климатика е изключително важно за да се предотврати разпространението на зарази, болести и неприятни миризми. Наслагванията също така влошават топлообмена, т.е. ефективността на работа на Климатика, и водят до увеличаване разхода на електроенергия.

Погрижете се за добрия климат във вашия дом. Доверете се на Проклима сълюшън!

Препоръчваме Ви да правите сезонна профилактика поне 2 пъти в годината през преходните сезони (пролет / есен)!

Направете Заявка за Профилактика на Климатик сега! Позвънете на 02 / 462 72 88 или ни пишете на info@proclima.bg! Специалист от нашия Екип ще посети домът Ви в удобно за Вас време, за да извърши профилактиката на климатичната техника.

Профилактиката на Климатика включва следните дейности:

  • Проверка на състоянието на вътрешното и външно тяло;
  • Почистване на корпуса на вътрешното тяло;
  • Почистване на въздушните филтри на вътрешната част от климатичната инсталация;
  • Измиване на топлообмениците и ламелите на вътрешно и външно тяло;
  • Третиране с препарат на топлообменник и въздушните филтри на вътрешно тяло против разпространението на заразни и болестотворни микроорганизми и бактерии, които са основен причинител за неприятни миризми.

По желание на Клиента предлагаме:

  • Настройка на Климатичната инсталация в определен режим на работа;
  • Техническа консултация.

Екипът ни се състои от квалифицирани, обучени и сертифицирани специалисти с дългогодишен опит и добри практики. Компанията разполага със Сертификат Първа категория за извършване на проверки за херметичност на хладилни и климатични инсталации и термопомпи, съдържащи 3 или повече флуорирани парникови газове, извличане, монтаж, поддръжка и сервизно обслужване, който Документ за правоспособност е издаден от Българската Браншова Камара по Машиностроене. 

Всяка направена Профилактика гарантира ефективно почистване и дизенфекция на климатичната система, отстраняване на неприятните миризми, елиминиране на бактериите, мухъла и гъбичките. Осигурява чист въздух вътре в помещението. Използваните от нас продукти не са токсични и не предизвикват алергия!

Погрижете се за добрия климат във вашето жилище и направете дома си любимо, уютно и комфортно място!