Aqua 2000

Животът на вашите уреди зависи от водата, която те използват!

Водите с високо съдържание на варовик се наричат – твърди. При загряването на такава вода до температури над 50C, варовикът се отлага по водоносещите части. Тези отлагания са известни, като "котлен камък" или „накип”.

Устройството Aqua 2000 се справя с този проблем без да нарушава качеството на водата:

  • Лесен монтаж;
  • Без поддръжка;
  • Висока ефективност;
  • Щадящ околната среда;
  • Без химически добавки;
  • Енергоспестяващ;
  • 4 години гаранция.

 

Aqua 2000 електрически  разтворител на котлен камък

Големите отлагания на варовик по стените на тръбите, както и около нагревателите на вашите съдомиялни машини, перални, бойлери, парни котли водят до преждевременно скъсяване на техния живот. Следствие от натрупването на котлен камък са намаляването на производителността, увеличената консумация на ток и излишните ремонти. Натрупаният варовик намалява налягането по тръбите при изхода на водата и това също е предпоставка за честа подмяна и ремонт на уредите в домакинството.

Водата винаги съдържа варовик

Варовитата вода е почти навсякъде. Петната от чашите в миялната машина, по плочките в банята и по вашите кранчета са видимо доказателство за това. По сериозен проблем обаче са невидимите отлагания на варовик в тръбите и около електрическите нагреватели. От друга страна варовикът е важен за нашето здраве, за това ние искаме да предложим решение, чрез което варовикът да изгуби своята склонност към натрупване и образуване на котлен камък и то е вече тук!

Aqua 2000 предпазва от натрупването на котлен камък!

Когато използвате Aqua 2000, варовикът продължава да съществува във водата, но излиза отводнявайки се вместо да образува натрупвания. Методът е едновременно ефективен и щадящ околната среда – без химически добавки, които да променят вкусът и качеството на водата. Също така, количеството на детергентите в миялните машини може да бъде намалено средно с около 25% в резултат на по-ниското повърхностно напрежение на водата.

Aqua 2000 разтваря съществуващи натрупвания на котлен камък!

Времето, което ще ви отнеме да премахнете съществуващ котлен камък зависи от твърдостта на водата и от нивото на вредата. Обикновено отнема от 6 до 12 месеца, а за някой натрупвания и до 5 години за да се разтворят съществуващите варовикови натрупвания ако твърдостта на водата е повече от 15 dh. При инсталации с високо съдържание и много натрупан котлен камък е възможно Aqua 2000 да причини микро оцветяване на водата, а отлепените люспи варовик мога да доведат до увеличаване образуването на буци по цедките и дюзите. Това демонстрира ефективността на Aqua 2000.

 

Принцип на действие

Aqua 2000 се монтира на входящата тръба на водата. Там устройството генерира електростатично поле между полюсите. Полето пулсира между 7000 Hz и 14 000 Hz. Когато водния поток премине през полето, съществуващите железни частици се активизират с висока скорост, които разграждат варовика и предотвратяват отлагането на котлен камък. Електростатичното поле е винаги на 100% ефективно.

Aqua 2000 не се нуждае от поддръжка. Може да бъде монтиран на медни или полиетиленови тръби, на тръби от неръждаема стомана и поцинкована тръба.

 

Техническа информация:

Aqua 2000 е перфектен за апартаменти, ресторанти, бензиностанции и др. Има сертификат CE EN 60950-1 и IP 33.

ВидТръба, ммДебит, литър/минEл. енергия, W
Aqua 2000 18-54 50 4