Aqua 5000

Ефективно решение на проблема с котления камък в големи хотели, индустриални сгради и действащи заводи!

  • Дебит на водата от 5 до 150 м3/час;
  • Енергоспестяващ;
  • Благоприятен към околната среда;
  • 4 години гаранция.

Aqua 5000 отстранява варовикът, като не нарушава качеството на водата!

 

За Aqua 5000 електрическа система срещу отлагането на котлен камък

Варовикът във водата преобладава навсякъде и причинява натрупване на т. нар. котлен камък по стените на тръбите, около нагревателите и други части на машините и водопроводната мрежа. Намаляването на производителността и увеличаването на разходите за ел. енергия са следствие от това. Животът на инсталацията свързана с водната система също ще бъде повлиян. От друга страна варовикът е важен от здравословна гледна точка. Aqua 5000 елиминират проблема с варовикът без да нарушават качеството на водата!

Aqua 5000 разтваря съществуващи натрупвания на котлен камък!

Когато използвате Aqua 5000, варовикът продължава да съществува във водата, но излиза отводнявайки се вместо да образува натрупвания. Методът е едновременно ефективен и щадящ околната среда – без химически добавки, които да променят вкусът и качеството на водата. Също така, количеството на детергентите в машините и уредите може да бъде намалено средно с около 25%, в резултат на по-ниското повърхностно напрежение на водата.

 

Големи дебити и високо потребление

Устройството Aqua 5000 е предназначено за хотели, заводи и производства, чиято консумация на вода е до 800 л/мин (пример: големи индустриални производства, хотели, ресторанти, плувни басейни и жилищни сгради с  до 150 апартамента).

Aqua 5000 има сертификат CE EN 60950-1 и IP 33.

Aqua 5000 не се нуждае от поддръжка. Могат да бъдат монтирани на медни или полиетиленови тръби, на тръби от неръждаема стомана и поцинковани тръби.

 

Приложения:

  • Жилищни сгради;
  • Хотели;
  • Плувни басейни;
  • Индустриални производства;
  • Фабрики и заводи;
  • Котелни помещения.

 

Принцип на действие

Aqua 5000  се монтира на входящата тръба на водата. Там устройството генерира електростатично поле между полюсите.

Полето пулсира между 7000 Hz и 14 000 Hz. Когато водния поток премине през полето, съществуващите железни частици се активизират с висока скорост, които разграждат варовика и предотвратяват отлагането на котлен камък.

Електростатичното поле е винаги на 100% ефективно.

 

 

Техническа информация:

Вид Тръба, мм Дебит, литър/мин Eл. енергия, W
Aqua 5000 40 - 125 833 40